ua en ru

НАТО вдвічі скоротить число патрульних літаків в Прибалтиці

НАТО вдвічі скоротить число патрульних літаків в Прибалтиці Фото: НАТО вдвічі скоротить число патрульних літаків в Прибалтиці

Залишиться тільки вісім винищувачів

НАТО вирішило з осені в два рази скоротити число літаків, які патрулюють повітряний простір трьох прибалтійських членів військово-політичного блоків. Таким чином, залишиться тільки вісім винищувачів, повідомляє The Guardian з посиланням на керівника прес-служби Верховного головнокомандування Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, підполковника Джея Джанзона.

Разом з тим, заввідділом НАТО і Євросоюзу Міністерства оборони Естонії Лійз Мурі заявила порталу Delfi, що в НАТО не ухвалювали жодних рішень про скорочення повітряної місії НАТО в Прибалтиці. Вона також повідомила, що останній раз рішення про посилення патрулювання було підтверджено в Брюсселі в червні на зустрічі міністрів оборони країн НАТО.

Відзначається, що Латвія, Естонія та Литва приєдналися до Північноатлантичного альянсу в 2004 році. Так як ці країни не мали власних винищувачів, було прийнято рішення, що партнери по альянсу будуть охороняти їх повітряний простір.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Латвія виявила біля своїх кордонів військові кораблі РФ.