ua en ru

НАТО не повинно брати активну участь у бойових діях проти ІД, - МЗС Німеччини

НАТО не повинно брати активну участь у бойових діях проти ІД, - МЗС Німеччини Фото: міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель

На думку Габріеля, активна участь альянсу створить враження, що Захід воює з частиною ісламського світу

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель вважає, що НАТО не повинно брати участь у бойових діях проти терористичного угрупування "Ісламська держава", оскільки це, в першу чергу, оборонний союз, передає DW.

"Бойові дії не є завданням НАТО. Це оборонний союз", - заявив Габріель.

Тим не менш, Габріель підтримує участь НАТО у міжнародної коаліції проти "Ісламської держави". Усі 28 країн-членів союзу є учасниками коаліції, очолюваної США.

Хоча президент США Дональд Трамп хоче, щоб НАТО грала активну роль в боротьбі з тероризмом, на думку Габріеля, активна участь альянсу створить враження, що Захід воює з частиною ісламського світу.

"Ніхто не має нічого проти інструкторських місій, які ми проводили і до цього. Однак залучення НАТО в бойові дії ми вважаємо абсолютно невірним сигналом", - заявив він.

Тим не менш, зазначено, що НАТО неодноразово брала участь у бойових операціях за межами зони відповідальності блоку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг закликав країни-учасниці альянсу посилити боротьбу з тероризмом після вибуху в Манчестері.