ua en ru

НАТО не буде припиняти підтримку України

НАТО не буде припиняти підтримку України Ілюстративне фото (facebook.com-Ukraine.Solidarnist.NATO)

Сьогодні Будапешт ініціював перегляд програм підтримки НАТО для України

Північноатлантичний альянс (НАТО) не планує припиняти підтримку України, як того вимагає уряд Угорщини. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що уряд Угорщини направив листа генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу з ініціативою переглянути програми підтримки України.

При цьому НАТО не має планів згортати підтримку Києва.

"НАТО надає сильну політичну і практичну підтримку Україні, і немає планів щось змінювати в цьому", - повідомили джерела DW в альянсі.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що Угорщина офіційно ініціює в Північноатлантичному альянсі перегляд всіх програм підтримки України. Документ "Меморандум: Ініціатива створення нової політики НАТО стосовно України" був схвалений на урочистому першому засіданні оновленого уряду Угорщини на чолі з Віктором Орбаном.

У ньому угорський уряд доводить, що "реформування України провалилося".

Також уряд Орбана підкреслює, що Україна не досягла успіху "незважаючи на безпрецедентний рівень політичної підтримки та фінансової допомоги". Зокрема, у документі говориться, що Україна "представляє небезпеку для сусідів".

"Щоб зберегти стабільність в регіоні на східному кордоні Альянсу, НАТО повинна адаптувати свою політику щодо України до цих нових обставин", - йдеться в документі.