ua en ru

Настав час активізувати роботу щодо залучення іноземних інвестицій, - Ложкін

Настав час активізувати роботу щодо залучення іноземних інвестицій, - Ложкін

Україна активізує роботу по залученню іноземних інвестицій. Про це заявив глава АП Борис Ложкін за підсумками зустрічі з керівниками найбільшого бізнес-конгломерату Омана "Suhail Bahwan Group", яка відбулася 18 липня.

"SBG" - одна з провідних бізнес-груп Близького Сходу, крупний гравець на світовому ринку азотних добрив, також має активи в секторах енергетики, інфраструктури та будівництва, нерухомості, логістики і транспортних послуг, медицині та автомобільному бізнесі", - заявив він.


Ложкін підкреслив, що, за даними статистики, обсяги іноземних інвестицій в 2016 році продовжують рости, але ці темпи поки що недостатні.

"Українська економіка, як і раніше, гостро потребує участі іноземних інвесторів, це один з ключових чинників її зростання. Про це я за дорученням президента говорив на зустрічі з найбільшими інвесторами в Лондоні, Вашингтоні, Баку, Києві. Нам є, що запропонувати міжнародному капіталу в багатьох сферах економіки, і ми повинні реалізувати свій потенціал. Я готовий координувати роботу в цьому напрямку", - зазначив Ложкін.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко запропонував увійти до складу Національного інвестиційного ради виконавчому директору міжнародної корпорації Unilever Полу Полману, а також CEO азербайджанської компанії Socar Ровнагу Абдуллаєву.