ua en ru

У Насірова немає громадянств Угорщини та Великобританії, - адвокат

У Насірова немає громадянств Угорщини та Великобританії, - адвокат Фото: Роман Насіров

Насіров є громадянином України

Документи про нібито потрійне громадянство Романа Насірова є підробкою, а внесення застави стороною захисту не розглядається. Про це 8 березня в ефірі "Еcпресо.TV" розповів адвокат відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова Олександр Лисак.

"Насіров під час судового засідання зробив заяву, що він є громадянином України. Громадянином Угорщини та Великобританії він не є", - заявив Лисак.

За словами адвоката, в інтернеті досить довгий час "гуляє" ксерокопія паспорта "громадянина Угорщини" Насірова, підпис якого не співпадає з підписом відстороненого голови ДФС. Він зазначив, що документи, які звинувачення використовує в якості доказів потрійного громадянства Насірова, "діставалися з інтернету, підкладалися і ніким не завірялися".

Також Лисак зазначив, що сторона захисту не бачить необхідності у внесенні застави за Насірова, оскільки це може означати, що вона погодилася з повідомленням про підозру.

"Апеляційна інстанція розглядатиме справу. Навіщо тоді подавати апеляцію, якщо вносиш заставу", - сказав Лисак.

"Повний текст рішення про обрання запобіжного заходу ми отримаємо завтра, і нам треба буде доповнювати апеляційну скаргу", - додав адвокат.

Зазначимо, розгляд апеляції щодо обрання запобіжного заходу повинно бути призначено протягом трьох діб. Оскільки адвокати Насірова подали її у вівторок, 7 березня, то перше засідання з розгляду апеляції про обрання запобіжного заходу Насирова може відбутися у п'ятницю, 10 березня.