ua en ru

Насіров заперечує проблеми на митницях через постанови Кабміну

Насіров заперечує проблеми на митницях через постанови Кабміну Фото: Роман Насіров

За словами глави ДФС, черг на митниці немає

Голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насиров заперечує зупинку процесу оформлення імпортних товарів на митниці нещодавно прийнятої Кабінетом міністрів постанови №724. Про це він заявив сьогодні в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проблеми немає. Кожен день у нас розмитнюється рівно стільки товарів, як завжди... це десь на мільярд гривень платежів... Черг немає",- заявив Насіров.

При цьому також повідомив, що вже 5-6 жовтня розпочнеться другий етап відбору кандидатів на посаду голови Одеської митниці.

"У нас зараз проходить конкурс по Одеській митниці ... Другий етап конкурсу буде десь в понеділок-вівторок наступного тижня",- зазначив Насиров.

Нагадаємо, Кабмін 16 вересня 2015 р. прийняв постанову №724 "Про використання в системі управління ризиками орієнтовних показників митної вартості товарів". Документом пропонується ввести використання органами доходів і зборів в системі управління ризиками єдиних орієнтовних показників митної вартості товарів під час їх оформлення при ввезенні на територію країни.

Державної фіскальної службі (ДФС) було доручено у дводенний строк визначити перелік товарів та їх середньозважену митну вартість, розраховану за останні шість місяців і сформувати на підставі цього переліку показники вартості. ГФС повинна щомісяця до 10 числа коригувати ці показники вартості.

Губернатор Одеської області Михайло Саакшвілі виступив з різкою критикою цієї постанови, заявивши, що воно не вирішило проблему, а тільки паралізувало розмитнення товарів на кордоні.