ua en ru

"Наш край" заявляє про тиск на своїх кандидатів з боку влади

"Наш край" заявляє про тиск на своїх кандидатів з боку влади Фото: прес-служба

У Донецькій області звільнили завуча, яка не дозволила голові РДА агітувати в школі

В Олександрівській об'єднаній територіальній громаді (ОТГ) Донецької області звільнили завуча школи та кандидата в депутати від партії "Наш край", яка не дозволила голові РДА проводити агітацію в приміщенні школи. Про це повідомляє обласна організація партії.

Як повідомляють партійці, завуч школи в селі Мирна Долина Світлана Дядюшева під час батьківських зборів зробила зауваження голові РДА за його агітацію за "свого" кандидата.

"Світлана Дядюшева, яка балотується в раду ОТГ від "Нашого краю", пропрацювала в школі 32 роки. Після того, як вона не дозволила голові РДА агітувати на батьківських зборах за провладного кандидата, його викликав директор і попросив підписати наказ про звільнення. Ми вважаємо цей випадок тиском на опозиційну партію", - йдеться в заяві "Нашого краю".

У партії нагадали, що агітація в приміщенні школи заборонена і керівник району грубо порушував закон.

"Сьогодні влада розуміє, що втрачає підтримку серед людей. Вибори в ОТГ довели, що люди довіряють новим політичним силам. "Наш край" за результатами виборів в ОТГ сьогодні входить у п'ятірку партій з найбільшим рівнем довіри. Тому влада намагається будь-якими методами усунути конкурентів", - йдеться в заяві партії.

"Наш край" заявив про те, що буде оскаржувати наказ про звільнення з роботи Світлани Дядюшевої.

Нагадаємо, що 29 квітня в 40 ОТГ України пройдуть вибори депутатів.