ua en ru

"Наш край": влада має знизити тарифи на тепло та модернізувати мережі

"Наш край": влада має знизити тарифи на тепло та модернізувати мережі Ілюстративне фото (РБК-Україна)

За словами Мазурчака, аварії на тепломережах свідчать про критичність ситуації

Партія "Наш край" вимагає негайно ухвалити державну програму модернізації інфраструктури ЖКГ, знизити тарифи на газ для людей за рахунок внутрішнього видобутку палива і посилити енергетичну безпеку країни. Про це на брифінгу за підсумками опалювального сезону заявили співголова партії Олександр Мазурчак та народні депутати Сергій Шахов і Валерій Давиденко, передає прес-служба політсили.

За словами Мазурчака, численні аварії на тепломережах під час опалювального сезону свідчать про критичність ситуації.

"Через бездіяльність влади опалювальний сезон 2018-2019 може стати катастрофічним. Численні аварії на тепломагістралях - зокрема, в Харкові, Києві, Одесі свідчать про катастрофічність ситуації. Зношеність інфраструктури - більше 70%. "Наш край" вимагає негайного прийняття державної програми модернізації інфраструктури ЖКГ", - заявив Мазурчак.

Шахов в свою чергу заявив, що Верховна Рада повинна ухвалити розроблений "Нашим краєм" законопроект і заборонити відключати газ олігархам школам, лікарням і дитячим садкам.

"У Кропивницькому під час опалювального сезону "Кіровоградгаз" двічі робив спроби відключити від постачання газу котельні. "Наш край" зареєстрував у Верховній Раді законопроект №7408, який запобігає відключенню об'єктів соціальної інфраструктури та їх постачальників тепла від газу. На сьогодні законопроект підтриманий профільним комітетом парламенту. Ми закликаємо депутатів прийняти цей законопроект, щоб убезпечити житлово-комунальний комплекс від катастрофи!", - заявив Шахов.

Нардеп також додав, що влада мають можливість знизити вартість газу для населення.

"Кубометр українського газу коштує 3300 грн. Замість цього ми зараз платимо 8000 за імпортний газ. Якщо країна перейде на газ власного видобутку - ми зможемо знизити суми в платіжках за опалення майже в три рази", - заявив Шахов.

Як зазначив Давиденко, не менш важливо зменшити споживання газу заради енергетичної незалежності країни.

"З метою заохочення переходу населення на використання дров законопроектом пропонується звільнити від оподаткування податком на додану вартість дрова, що відпускаються населенню для побутових потреб. Також законопроектом пропонується рекомендувати обладміністраціям встановити торговельні надбавки і нормативи рентабельності на дрова, що відпускаються населенню для побутових потреб, на рівні не вище 5 відсотків", - резюмував Давиденко.