ua en ru

"Наш край" вимагає від Ради прийняти збалансований, а не популістський бюджет

"Наш край" вимагає від Ради прийняти збалансований, а не популістський бюджет Фото: Олександр Мазурчак

"Наш край" вимагає переглянути бюджет на 2018 рік

"Наш край" вимагає переглянути бюджет на 2018 рік і прийняти збалансований, а не популістський кошторис країни. Про це йдеться у зверненні співголови партії Олександра Мазурчака до Верховної Ради.

За його словами, бюджет на 2018 рік містить виключно передвиборчі обіцянки і нові борги, за які кожен українець заплатить.

"Влада намагається увійти в новий рік з так званим бюджетом розвитку. Але показники нового бюджету свідчать про те, що ні про який розвиток мова не йде. Фантастичний показник ВВП в 3%, хоча за підсумками третього кварталу цього року цей показник знизився до 2,4%, високий рівень інфляції – до 18%, негативне сальдо зовнішньої торгівлі, обмежені ресурси НБУ, і головне - державний борг у розмірі майже 2 трлн грн. Ось який "розвиток" чекає на українців в наступному році. "Наш край" закликає владу негайно переглянути бюджет на 2018 рік", – зазначив Мазурчак.

Крім того, зазначив він, в бюджеті не передбачене підвищення соціальних стандартів.

"Через дефіцит бюджетних коштів не будуть підвищені соціальні стандарти. Єдине, що уряд планує підвищити розмір мінімальної зарплати на 16%, хоча міністр соціальної політики так і не підтвердив цю цифру", – заявив Мазурчак.

Він вважає, для того щоб підвищити мінімальну зарплату та погасити державний борг уряду доведеться знову брати кредити.

"Зрозуміло, що для погашення державного боргу та популістського підвищення мінімальної зарплати уряд буде змушений знову брати кредити, які будуть розпіарені як чергове досягнення", – зазначив Мазурчак.

"Наш край" закликав уряд переглянути всі показники і прийняти реальний, а не популістський бюджет.

"Необхідно врахувати інтереси людей і громад, підвищити соціальні стандарти не за рахунок кредитів, а за рахунок зростання економіки", – резюмував співголова партії "Наш край" Мазурчак.

Як відомо, 14 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні проект державного бюджету на 2018 рік.