ua en ru

"Наш край" вимагає прийняти закон для заборони відключати газ лікарням і школам під час опалювального сезону

"Наш край" вимагає прийняти закон для заборони відключати газ лікарням і школам під час опалювального сезону Фото: Олександр Мазурчак (з відкритих джерел)

Нардеп Шахов зареєстрував у Верховній Раді відповідний законопроект

"Наш край" закликає правоохоронні органи і уряд дати правову оцінку діям керівництва газопостачальних підприємств, які залишили міста Славутич та Смілу без тепла взимку, а парламент – прийняти законопроект про заборону відключення соціальних об'єктів від постачань газу під час опалювального сезону. Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак у зверненні, направленому в правоохоронні органи, Кабмін і Верховну Раду, передає прес-служба політсили.

Він нагадав, що народний депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов зареєстрував у Верховній Раді відповідний законопроект, яким забороняється відключати від тепло- і газопостачання об'єкти соціальної сфери.

"Верховна Рада має якнайшвидше розглянути цей законопроект. Лікарні, поліклініки, школи і дитячі сади ні при яких умовах не повинні надаватися без тепла та гарячої води. І це гарантує наш законопроект", – зазначив Мазурчак.

За його словами, потрібно виключити ситуації, коли об'єкти соціальної інфраструктури та житлові будинки відключають від тепла взимку.

"За один крок від катастрофи нещодавно виявилися міста Славутич та Сміла, які відключили від газопостачання під час опалювального сезону. Ми вимагаємо від правоохоронних органів та КМУ провести публічне розслідування і покарати винних, якщо будуть виявлені порушення законодавства в діях керівництва газопостачальників", – зазначив Мазурчак.

Він зазначив, що це вже третій випадок за останні 2 місяці, коли українці стають заручниками з'ясування стосунків між олігархами і чиновниками НАК "Нафтогазу".

"На початку грудня минулого року у Кропивницькому дитячі садки, школи, лікарні і житлові будинки залишилися без тепла і гарячої води. Тепер та ж історія повторилася в Смілі та Славутичі. І тільки то, що стояла відносно тепла погода, врятувало систему опалення від знищення та катастрофи", – переконаний Мазурчак.

Як відомо, 30 січня місто Славутич Київської області відключили від газопостачання через заборгованість теплопостачальних підприємств. 1 лютого всі котельні в Смілі Черкаської області відключили від газу.

27 листопада минулого року у Кропивницького ВАТ "Кіровоградгаз" відключило від опалення 7 котелень, посилаючись на значну заборгованість зі сторони міста. 18 грудня у Верховній Раді народним депутатом від партії "Наш край" Сергієм Шаховим зареєстрований законопроект №7408 "Про внесення змін до деяких законів України щодо недопущення відключення від теплопостачання об'єктів соціальної інфраструктури".