ua en ru

"Наш край" вимагає від уряду істотно підвищити пенсії, а не на 200 гривень

"Наш край" вимагає від уряду істотно підвищити пенсії, а не на 200 гривень Олександр Мазурчак (фото - з відкритих джерел)

У політсилі закликали негайно доопрацювати пенсійну реформу

"Наш край" вимагає від уряду негайно доопрацювати пенсійну реформу та перерахувати пенсії до реального прожиткового мінімуму всім без винятку пенсіонерам. Про це заявив сьогодні співголова партії Олександр Мазурчак, повідомляє прес-служба політсили.

За його словами, в результаті підвищення пенсій від уряду більше половини пенсіонерів нічого не отримали або отримали вкрай мало.

"Півроку уряд обіцяв підвищення пенсій українцям після прийняття реформи. І ось, вона прийнята, а минулого тижня Кабмін оприлюднив підсумки осучаснення пенсій. Інакше, як знущанням над українцями, це назвати не можна: з 12 млн пенсіонерів – майже 5 млн отримали доплату менше 200 грн, а 2 млн пенсіонерів не отримали взагалі ніякого підвищення. Слід негайно доопрацювати пенсійну реформу і істотно підвищити пенсії усім без винятку пенсіонерам", – зазначив Мазурчак.

Співголова "Нашого краю" зазначив, що багато питань залишилося з обіцяного автоматичного осучаснення пенсій в наступні роки.

"Урядова реформа осучаснила пенсії в 2017 році. Далі цей процес, як обіцяли, повинен бути автоматичним. Але в законі про пенсійну реформу відсутні положення про автоматичної індексації пенсій. Він лише містить згадування про рішення, яке ще має приймати Кабмін. Українців вкотре обдурили", – зазначив Мазурчак.

Він закликав владу припинити видавати несуттєве підвищення пенсій за свої досягнення і підвищити пенсії до реального прожиткового мінімуму всім пенсіонерам.

"Потрібно негайно доопрацювати пенсійне законодавство і суттєво підвищити пенсії усім без винятку пенсіонерам. 12 млн українських пенсіонерів мають жити, а не виживати", – резюмував Мазурчак.

Як відомо, згідно зі звітом Мінсоцполітики, у жовтні підвищили пенсії для 10,2 млн (11,9 млн пенсіонерів), але підвищену пенсію отримали лише 6,9 млн – розмір доплати яким перевищував 140 грн. Ті, у кого підвищення менше, отримають доплату за жовтень з підвищеним розміром в листопаді.

4, 79 млн пенсіонерів отримали доплату в розмірі до 200 грн, 2,7 млн – 200-500 грн, 1,202 млн – 500-1000 грн, і тільки 2,083 млн отримали доплату більше тисячі гривень.