ua en ru

"Наш край" вимагає зобов'язати олігархів інвестувати в модернізацію енергомереж

"Наш край" вимагає зобов'язати олігархів інвестувати в модернізацію енергомереж Фото: Олександр Мазурчак (mayorsclub.org.ua)

"Наш край" вимагає негайно скасувати RAB-тарифи

"Наш край" вимагає від влади негайно скасувати RAB-тарифи і зобов'язати олігархів інвестувати в модернізацію енергомереж зі своїх надприбутків. Про це сьогодні заявив співголова партії Олександр Мазурчак, передає прес-служба політсили.

Він зазначив, що влада змушує українців додатково платити за модернізацію електромереж, що перебувають у власності олігархів.

"З 1 квітня запроваджуються RAB-тарифи на електрику. В цілому, українці повинні "проінвестувати" олігархів на 30 млрд грн щорічно, тобто кожна сім'я заплатить дві тисячі грн на рік, щоб олігархи модернізували власні енергомережі. "Наш край" вимагає від влади негайно скасувати RAB-тарифи і зобов'язати олігархів інвестувати в модернізацію енергомереж зі своїх надприбутків", – зазначив Мазурчак.

Співголова партії "Наш край" зазначив, що влада заклала в RAB-тарифи прибутковість обленерго в розмірі 12,5% річних від вартості активів – як старі, так і на інвестиції в нові.

"Складається цікава ситуація: більшість обленерго скуповувалася багато років тому за "справедливу" суму від 200 млн до 2-3 млрд грн. Перед введенням RAB-тарифів ті ж обленерго вже були оцінені в 5-6 млрд грн. Таким чином, сума доходу від раб-тарифів складе від 625 млн до 1,125 млрд грн на одне обленерго", – повідомив Мазурчак.

За його словами, українців обманюють двічі.

"Спочатку за зниженою ціною олігархам роздали народну власність. Згодом власність олігархів оцінили за ринковими цінами і хочуть, щоб українці сплатили її модернізацію. Ми вимагаємо скасувати RAB-тарифи. Реформи для людей, а не люди для реформ", – резюмував Мазурчак.

Як відомо, з 1 квітня "Чернігівобленерго", "Львівобленерго", "Прикарпаттяобленерго" і "Сумиобленерго" планують перейти на так звані стимулюючі тарифи (RAB-тарифи).