ua en ru

"Наш край" вимагає від Кабміну переглянути урізані на чверть соцнорми на електроенергію

"Наш край" вимагає від Кабміну переглянути урізані на чверть соцнорми на електроенергію Фото: Олександр Мазурчак (mayorsclub.org.ua)

Мазурчак направив відповідне звернення в Кабмін

Партія "Наш край" вимагає від уряду терміново переглянути соціальні норми на електроенергію, які з 1 січня були урізані майже на чверть для тих, хто отримує субсидію чи користується пільгами. Відповідне звернення в Кабмін направив співголова партії Олександр Мазурчак, передає прес-служба політсили.

У партії впевнені, що Кабмін новими нормами змушує українців перейти до ще більш жорсткої економії на житлово-комунальні послуги.

"Кабмін майже на чверть урізав норми на електроенергію для споживачів, які отримують субсидію чи мають пільги. Через постійне зростання тарифів, більшість українців не в змозі оплачувати рахунки на комуналку. Це чергове необґрунтоване рішення уряду здатне призвести до руйнування системи ЖКГ. "Наш край" вимагає від влади терміново переглянути це рішення і привести соцнорми до економічних реалій", - заявив Мазурчак.

Він також зазначив, що рішення Кабміну урізати норм для населення - черговий доказ безгосподарної політики уряду.

"Уряд добре навчився прощати борги олігархам і підвищувати тарифи без обґрунтувань. А ось привести соцнорми на використання електроенергії до економічних реалій - не здатний. Отримувачі субсидій або пільг змушені будуть платити за електроенергію більше, якщо не зможуть вкластися у визначені Кабміном рамки. І це в той час, коли комунальні тарифи зростають ледь не щокварталу", - додав Мазурчак.

Як відомо, з 1 січня 2018 року набрала чинності норма постанови Кабінету міністрів України № 409 від 6 серпня 2014 "Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування".

Відповідно з 90 до 70 кВт / год зменшено норму для житлових приміщень, з 130 до 110 кВт / год зменшено норму для приміщень, обладнаних електроплитами і які мають централізоване постачання гарячої води. З 150 до 130 кВт / год зменшено норму для тих приміщень, які обладнані електроплитами і не мають централізованого постачання гарячої води. З 150 до 100 кВт / год зменшено норму для тих приміщень, в яких відсутнє постачання гарячої води та відсутні газові колонки.