ua en ru

"Наш край" вимагає від Кабміну розслідувати втрату 40 тис. заяв абітурієнтів

"Наш край" вимагає від Кабміну розслідувати втрату 40 тис. заяв абітурієнтів Фото: Олександр Мазурчак

"Наш край" вимагає створити спеціальну комісію

Партія "Наш край" вимагає провести службове розслідування та покарати винних у недбалості, через яку було втрачено близько 40 тис. заяв вступників. Про це у зверненні до Кабміну заявив співголова партії Олександр Мазурчак, передає прес-служба політсили.

Мазурчак зазначив, що десятки тисяч абітурієнтів щорічно стикаються з труднощами при подачі документів на надходження по електронній системі.

"У цьому році було втрачено близько 40 тис. заяв вступників. Їх підправляють в ручному режимі, але гарантії, що будуть відновлені всі заяви, немає. За свідченням експертів, система анулювала ці заяви, не повідомивши ні від абітурієнтів, ні ВНЗ. Тому "Наш край" вимагає від Кабміну провести службове розслідування і покарати винних у цій недбалості", – заявив Мазурчак.

Він також додав, що "Наш край" вимагає створити спеціальну комісію для оперативного розгляду скарг абітурієнтів, які через збій системи втратили заяви і не зможуть поступити у ВНЗ.

"Щороку десятки тисяч абітурієнтів стикаються з труднощами при подачі документів на надходження по електронній системі, яка не може впоратися з "несподіваною" кількістю заяв. Вступна кампанія, як правило, настає для чиновників раптово", – зазначив Мазурчак.

Він зазначив, що Міносвіти має займатися не "псевдореформами" та внесенням змін в умови надходження після початку кампанії, а налагодити повсякденну роботу систем.

"Часу для цього було цілком достатньо: на погану роботу систем вступу скаржаться всі вступники з моменту, коли вона була введена", – йдеться у зверненні Мазурчака.

Як відомо, через кілька днів після початку прийому документів у вузи, через збій електронної системи було втрачено 40 тис. заяв. Заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець повідомив, що дані загубилися під час відключення сервера, який завис.