ua en ru

"Наш край" вимагає від Кабміну погасити борги по субсидіях до початку опалювального сезону

"Наш край" вимагає від Кабміну погасити борги по субсидіях до початку опалювального сезону Фото: Кабмін

Уряд до початку опалювального сезону має погасити наявні борги перед постачальниками житлово-комунальних послуг по субсидіях, перш за все, перед ОСББ, ЖБК та комунальними підприємствами. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook "Наш край", коментуючи відповідь Мінфіну на звернення партії.

У партії вважають, що урядова програма субсидій - це мильна бульбашка, через неї страждають добросовісні платники за комунальні послуги. "До 15 жовтня влада повинна погасити наявні борги перед постачальниками житлово-комунальних послуг по субсидіях, перш за все, перед ОСББ, ЖБК та комунальними підприємствами. Уряд, не розплатившись з боргами за минулий опалювальний сезон, сміливо входить у новий і обіцяє все нові і нові пільги, тим самим збільшуючи борги перед комунальниками", - зазначив "Наш край".

У партії зазначають, що влада повинна не жити міфічним розписом, згідно з яким все нібито добре, а гасити борги. "Приміром, станом на серпень в Запоріжжі заборгованість з відшкодування субсидій комунальникам становила 300 млн. грн, а зараз, за даними експертів, - понад 500 млн. грн. У порівняно невеликому Борисполі, до 20-го вересня заборгованість з відшкодування субсидій становить 12,5 млн грн. В цілому по країні йдеться про мільярди гривень боргу", - йдеться в замітці "Нашого краю".

На початку серпня партія звернулася до прем'єр-міністра Гройсмана з вимогою погасити борги по субсидіях перед ОСББ і ЖБК. Зокрема, в Києві на той момент борг склав понад 10 млн. грн.

Як заявляв міністр соціальної політики, в Україні станом на вересень субсидії були призначені 5,3 мільйона домогосподарств. За оцінками Мінсоцполітики, з початком опалювального сезону 2016-2017 років субсидії в Україні будуть отримувати близько 9 млн. сімей.