ua en ru

"Наш край" вимагає дати право всім членам сім'ї користуватися авто, ввезеним за зниженим акцизом

"Наш край" вимагає дати право всім членам сім'ї користуватися авто, ввезеним за зниженим акцизом Фото: Сергій Кальцев

"Наш край" вимагає від уряду надати право всім членам сім'ї керувати автомобілем, ввезеним за зниженими ставками акцизу. Про це сьогодні заявив співголова партії Сергій Кальцев.

За його словами, партія отримує численні звернення людей щодо несправедливості існуючого порядку користування автомобілем, ввезеним за зниженими ставками акцизу. "Кабмін повинен дозволити всім членам сім'ї управляти таким автомобілем. Наявні нормативні акти суперечать здоровому глузду і спотворюють дух закону про ввезення автомобілів за зниженим акцизом", – підкреслив Сергій Кальцев.

Співголова "Нашого краю" зазначив, що сьогодні члени сім'ї власника автомобіля – наприклад, дружина і діти, не можуть використовувати ввезений автомобіль самостійно.

"Згідно з чинним порядком, користуватися таким автомобілем має право лише його офіційний власник – самостійне управління будь-якого іншого члена сім'ї розцінюється поліцією як порушення і карається штрафом. Зміст ввезення автомобіля за зниженими акцизним ставками втрачено через нормотворення чиновників", – зазначив він.

"Наш край" вимагає усунути дану колізію і додати в коло осіб, які можуть користуватися ввезеним за зниженими акцизів автомобілем, найближчих родичів: зокрема, іншого члена подружжя, а також дітей", – підсумував Сергій Кальцев.

Як відомо, на сьогодні реєстрація автомобілів в Україні відбувається згідно з постановою КМУ від 7 вересня 1998 року №1388, пунктом 30 якої передбачено внесення у документи про технічну реєстрацію автомобіля додаткових позначок, що обмежують право його використання. Наявність такої відмітки у технічному паспорті (реєстраційному талоні) автомобіля визначає право на користування/керування тільки однієї людини – фактичного власника.