ua en ru

"Наш край" зберіг для себе "Волю народу", - Фесенко

"Наш край" зберіг для себе "Волю народу", - Фесенко Фото: Володимир Фесенко

Вступ Олександра Фельдмана в парламентську "Волю народу" може бути спрямований на збереження її в колишньому кількісному складі для створення групи "Наш край" у ВР. Про це заявив політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

За його словами, вступ Фельдмана у "Волю народу" фактично рятує її від розвалу, оскільки зберігає мінімальний склад, необхідний за регламентом – 19 народних депутатів і зберігає хитку рівновагу опозиція-коаліція.

"Розпуск "Волі народу" містив небезпека неконтрольованість і, я б навіть сказав, хаотичності поведінки її представників. Поки йде консолідація депутатів з інших груп для "Нашого краю", "Воля народу" повинна зберігати свій склад. Фельдман, як відомо, є співголовою партії "Наш край" та його крок очевидний: депутатська група партії буде сформована на базі "Волі народу", – підкреслив експерт.

Як повідомив Фесенко, до створюваної групи "Наш край" готові долучитися низка позафракційних депутатів.

Як відомо, сьогодні голова Верховної Ради Андрій Парубій під час пленарного засідання парламенту зачитав заяву про вступ до депутатської групи "Наш край" Олександра Фельдмана.

Група "Воля народу" налічує 19 народних депутатів. Після заяви про вихід Шаповалова зі складу групи залишалося 18 народних депутатів. У такій ситуації, відповідно до статті 60 Регламенту ВРУ, депутатська група, склад якої став меншим за мінімальну кількість народних депутатів, через 15 днів після дня настання такого факту спікер ВР повинен був оголосити про розпуск групи "Воля народу".