ua en ru

"Наш край" розробив закон, що забороняє відключення від теплопостачання установ соцсфери

"Наш край" розробив закон, що забороняє відключення від теплопостачання установ соцсфери Фото: Олександр Мазурчак (Youtube)

За словами Мазурчака, партія "Наш край" підготувала проект змін до законів

Депутати від партії "Наш край" внесуть до парламенту законопроект, що забороняє відключення від теплопостачання закладів соціальної сфери. Про це повідомив співголова партії Олександр Мазурчак, передає прес-служба політсили.

Він переконаний, що потрібно заборонити постачальникам відключати підприємства ТКЕ, які опалюють суспільно важливі об'єкти, від газопостачання.

"Партія "Наш край" підготувала проект змін до законів, які будуть попереджати відключення об'єктів соціальної інфраструктури та їх постачальників тепла від газу. Цей закон депутати від партії внесуть на розгляд Верховної Ради", – зазначив Мазурчак.

За його словами, сьогодні власники підприємств, які постачають газ, можуть на свій розсуд у будь-який момент залишити школи, садки та лікарні без тепла.

"Недосконале законодавство сьогодні дозволяє власнику облгазу чи міськгазу відключити в будь-який момент підприємство теплокомуненерго від поставок тепла при наявності боргу. Першими під удар потрапляють житлові будинки і об'єкти соціальної інфраструктури, які, не маючи боргів, залишаються взимку без тепла. Потрібно гарантувати безумовні поставки тепла у школи, садочки та лікарні", – зазначив Мазурчак.

Він нагадав недавню надзвичайну ситуацію в Кропивницькому, коли через дії керівництва ВАТ "Кіровоградгаз" дитячі сади і школи залишилися без тепла.

"В розпал опалювального сезону, 27 листопада ВАТ "Кіровоградгаз" припинив газопостачання семи котелень теплогенеруючих підприємств, які мали заборгованість за газ. Більше сотні будинків, 3 дитсадки та дві школи на 3 доби залишилися без тепла. Тільки завдяки зусиллям секретаря міськради Андрія Табалова та інших депутатів від партії "Наш край", зусиллям громадських активістів вдалося відновити тепло і зупинити гуманітарну катастрофу. Потрібен законодавчий механізм, який дозволить запобігти виникненню таких ситуацій у майбутньому", – резюмував Мазурчак.

Як відомо, 27 листопада в Кропивницького ВАТ "Кіровоградгаз" відключило від опалення 7 котелень, посилаючись на значну заборгованість з боку міста. Разом з тим, міська влада проінформувала керівництво ВАТ "Кіровоградгаз" про те, що "безпосередньо НАК "Нафтогаз України" затримує підписання договорів реструктуризації та виділення номінацій газу для міських теплогенеруючих підприємств, що значно ускладнює їх роботу". За даними "Нашого края", у "Кіровоградгазі" інформацію проігнорували і вимкнули газ для 7 котелень, які опалюють житлові будинки, 2 школи та 3 дитячих садка.