ua en ru

"Наш край" закликає ЦВК розпустити Ічнянську виборчу комісію за невиконання рішення суду

"Наш край" закликає ЦВК розпустити Ічнянську виборчу комісію за невиконання рішення суду Фото: РБК-Україна

"Наш край" вимагає сформувати нову комісію

Центральна виборча комісія (ЦВК) має розпустити Ічнянську виборчу комісію, яка згідно з рішенням суду незаконно сформувала непропорційні округи на виборах у знову об'єднаній територіальній громаді (ОТГ). Відповідну заяву розповсюдила прес-служба партії "Наш край".

Наголошується, що згідно з рішенням Чернігівського обласного апеляційного суду, другий раз формування невідповідних округів до Ічнянської ОТГ визнано незаконним.

"Суд встановив, що Ічнянська міська виборча комісія діяла з порушенням закону, сформувавши непропорційні округи. Цим же рішенням комісію вдруге зобов'язали створити нові округи для виборів в ОТГ у відповідності з законом про місцеві вибори. Комісія не виконала раніше прийняте рішення Київського апеляційного адміністративного суду і залишила в силі свою постанову про непропорційне формуванні округів. Ми переконані, що комісія свідомо сформувала округи так, щоб зірвати вибори. Тому вимагаємо від ЦВК розпустили виборчу комісію і сформувати нову", – заявляють в партії.

Раніше "Наш край" заявляв про те, що вибори в Ічнянській об'єднаній територіальній громаді під загрозою зриву. Партія закликала ЦВК не допустити цього і негайно вжити всіх необхідних заходів.

У політсилі заявили, що Ічнянська міська виборча комісія, в порушення статті 17 закону "Про місцеві вибори", утворила непропорційні виборчі округи: у найменшому – 125 виборців, а в найбільшому – 2138. Причому від кожного з них буде обиратися один депутат, тобто округи свідомо нарізали під "своїх кандидатів". За законним рішенням, повинно бути утворено 26 округів, в кожному з яких приблизно 700 виборців, відзначили в "Нашому краї".

29 вересня 2017 р. Київський апеляційний адміністративний суд відмінив рішення виборчої комісії, зобов'язавши її створити округи у відповідності з чинним законодавством України. Однак комісія проігнорувала рішення суду і залишила в силі свою постанову про несправедливе формуванні виборчих округів, заявляють у "Нашому краї".