ua en ru

"Наш край" представив антизвіт Кабміну Яценюка (інфографіка)

Майже 2 млн безробітних і падіння ВВП на 13,4% - "Наш край" представив топ-"антидосягнень" уряду Яценюка

Зростання рівня безробіття, падіння ВВП і скорочення промислового виробництва є основними антидосягненнями уряду Арсенія Яценюка 2015 року. Про це 12 лютого на прес-конференції під час презентації антизвіту уряду повідомив співголова партії "Наш край" Сергій Кальцев.

Так, за словами політика, в 2015 році промислове виробництво в Україні порівняно з попереднім роком зменшилась на 13,4%. ВВП в 2015 році знизився на 11%. Критичним Кальцев назвав і рівень безробіття в країні.

"Перед приходом Яценюка в 2014 році рівень безробіття за методологією Міжнародної організації праці становив 7,7%, в 2015 ця цифра була вже на рівні 10%. Це майже 2 млн безробітних", - сказав співголова" Нашого краю".

Також, за словами Кальцева, уряд готує розпродаж залишків державної власності, що негативно позначиться на розвитку економіки.

"Щоб освоїти черговий мільярд, уряд виставляє на розпродаж останнє, що залишилося в держави - її підприємства, зокрема залишки енергетичного комплексу країни. Проблема збитковості держпідприємств полягає в неефективному менеджменті, який призначає Кабмін і сотнях корупційних схем, які оточують держпідприємства. Тому бюджет не отримує мільярди гривень. Прийняття парламентом звіту Кабміну Яценюка - це ще 12 місяців безгосподарності", - зазначив співголова партії.

Так, представники "Нашого краю" закликали міністрів піти у відставку.

"Наш край" представив антизвіт Кабміну Яценюка (інфографіка)"Наш край" представив антизвіт Кабміну Яценюка (інфографіка)"Наш край" представив антизвіт Кабміну Яценюка (інфографіка)"Наш край" представив антизвіт Кабміну Яценюка (інфографіка)"Наш край" представив антизвіт Кабміну Яценюка (інфографіка)"Наш край" представив антизвіт Кабміну Яценюка (інфографіка)"Наш край" представив антизвіт Кабміну Яценюка (інфографіка)"Наш край" представив антизвіт Кабміну Яценюка (інфографіка)

Як відомо, у 2016 році Кабміном планується приватизація низки державних підприємств, серед яких Одеський припортовий завод, "Сумихімпром", Івано-Франківський локомотиво-ремонтний завод і чотири обленерго. У лютому Верховна Рада заслухає щорічний звіт про роботу Кабінету міністрів України.