ua en ru

"Наш край" пропонує давати зарплату тільки 15% працівників Мінфіну

"Наш край" пропонує давати зарплату тільки 15% працівників Мінфіну Фото: Олександр Мазурчак (mayorsclub.org.ua)

На думку Мазурчака, це буде адекватною відповіддю на ініціативу Мінфіну давати стипендію тільки 15% студентів

Партія "Наш край" пропонує видавати зарплату тільки 15% чиновників у відповідь на ініціативу Міністерства фінансів скоротити число студентів, які отримують стипендії, до 15%. Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

"Наш край" вважає, що такими "реформами" уряд вбиває вітчизняну освіту і позбавляє майбутні покоління українців доступної освіти", - заявив він.

Олександр Мазурчак нагадав, що подібні ініціативи з'явилися після того, як вибухнув скандал з втратою близько 40 тисяч заяв абітурієнтів про вступ до вузів.

"Спочатку Міносвіти провалило вступну кампанію, втративши 40 тисяч заяв абітурієнтів, а тепер разом з Мінфіном хоче зменшити кількість студентів, які отримують стипендії. Мабуть, наступною "реформою" стане повне скасування стипендій та тотальна платна освіта", - зазначає співголова "Нашого краю".

Тому зустрічною ініціативою політсила пропонує видавати зарплату тільки 15% чиновників.

"Якщо чиновники хочуть давати стипендії тільки 15% студентів, то і зарплату повинні отримувати тільки 15% чиновників. Вони повинні на собі відчути те знущальне ставлення, яке вони демонструють у відношенні до молодого покоління", - заявив Олександр Мазурчак.

Як повідомляли українські ЗМІ, Міністерство фінансів планує в 2018 році зменшити кількість одержувачів стипендій до 25%, а до 2020 року - до 15%. За словами заступника міністра фінансів Сергія Марченка, на сьогоднішній день стипендії отримують 40-45% студентів.

"У нас були такі домовленості з Міносвіти, що до 2020 року ми рівень стипендіатів скоротимо до 15%", - заявив Марченко.