ua en ru

"Наш край" пропонує ВР проголосувати за мораторій на відключення міст від компослуг

"Наш край" пропонує ВР проголосувати за мораторій на відключення міст від компослуг Фото: Олександр Мазурчак (facebook.com/nashkray.org)

За словами Мазурчака, власники обленерго і облгазів "шантажують" відключенням міста від тепла і гарячої води

Верховна Рада на найближчому пленарному тижні має ухвалити законопроекти, "які забороняють олігархам шантажувати українські міста і відключати їх від газу, електрики та води". Про це заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак, передає прес-служба політсили.

Мазурчак впевнений, що сьогодні "олігархи – власники обленерго і облгазів, шантажують відключенням міста від тепла і гарячої води".

"Власники обленерго приєдналися до шантажу українських міст. Раніше газові олігархи залишили Кропивницький, Славутич і Смілу в опалювальний сезон без тепла і гарячої води. Тепер Луцьку та Володимир-Волинському погрожують відключенням від тепла і гарячої води. Влада повинна заборонити олігархам відключати від газу та електроенергії підприємства теплокомуненерго і водоканали, які обслуговують об'єкти соціальної сфери та житлові будинки", - зазначив Мазурчак.

Він зазначив, що заборонити олігархам за своїм розсудом перекривати містах газ, світло і воду можуть тільки зміни в законодавство.

"Не можна допустити, щоб об'єкти соціальної інфраструктури та житлові будинки відключали від тепла взимку. Все це може призвести до жахливих наслідків. Зокрема, є загроза і масштабних техногенних аварій на мережах теплопостачання, і спалахів інфекційних захворювань", - переконаний Мазурчак.

Мазурчак закликав Верховну Раду на найближчому пленарному тижні ухвалити законопроект "Нашого краю", яким вводиться мораторій на відключення від газопостачання об'єктів соціальної сфери та споживачів, які не мають заборгованості.

"Луцьк, Володимир-Волинський та інші українські міста не повинні через війну олігархів залишитися без тепла, гарячої води та електроенергії. Наш закон гарантує стабільні поставки газу для підприємств ТКЕ. Слідом за ним слід прийняти аналогічний закон щодо постачальників електроенергії", - резюмував Мазурчак.

Раніше ЗАТ "Волиньобленерго" попередило про припинення поставок електроенергії найбільшим неплатникам. Внаслідок наявності значної заборгованості комунальних підприємств та непроведення відшкодування постачальникам послуг пільг та субсидій у грудні 2017 року та у січні 2018-го в ПАТ "Волиньобленерго" утворилася суттєва недоплата перед ДП "Енергоринок".

У "Нашому краї" вважають, що така ситуація загрожує можливим обмеженням електропостачання для всієї Волинської області.