ua en ru

"Наш край" пропонує відправити у відставку Супрун через хаос з медреформою

"Наш край" пропонує відправити у відставку Супрун через хаос з медреформою Фото: Олександр Мазурчак (facebook.com/nashkray.org)

У приймальні "Нашого краю" у всіх регіонах надходять численні скарги

Партія "Наш край" закликала уряд відправити главу МОЗ Уляну Супрун у відставку за провал медичної реформи і "посягання на здоров'я" українців. Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак, передає прес-служба політсили.

Він зазначив, що в громадські приймальні партії "Наш край" у всіх регіонах надходять численні скарги.

"Майже два тижні українці у величезних чергах перевіряють дію реформи "первинки" на собі. У поліклініках хаос і тиснява. Люди задихаються в чергах, а глава МОЗ міркує про те, що можна мочити манту. Українців потрібно захистити від безглуздих дій керівника МОЗ і відправити Супрун у відставку", – переконаний Мазурчак.

Він нагадав, що "Наш край" неодноразово попереджав владу про неготовність лікарень реформувати первинну медичну допомогу.

"Більшість лікарень в Україні сьогодні не готові реформувати "первинку". Немає ні комп'ютерів, ні інтернету, ні лікарів. Реформа – це не просто зміна системи фінансування, це – інвестиції в обладнання і комунікації, лікарів і підвищення їх професіоналізму", – зазначив Мазурчак.

Він переконаний, що без подолання цих проблем медична реформа стає загрозою для життя українців.

"Уряд має забезпечити комп'ютерне та медичне обладнання для сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів, інтернет для всіх медустанов, єдиний реєстр пацієнтів та лікарів, захистити дані пацієнтів від шахраїв, навчити лікарів працювати з електронними базами даних", – резюмував Мазурчак.

Як відомо, з 2 квітня розпочався перший етап медичної реформи – кампанія по вибору лікаря первинної медичної допомоги "Лікар для кожної сім'ї".