ua en ru

"Наш край": Квартплату мешканців багатоповерхівок можна знизити на 10-20%, - "Наш край"

Завдяки перекладу на утримання міста дитячих і спортивних майданчиків, а також інших місць загального користування, розмір квартплати мешканців багатоповерхівок можна знизити на 10-20%. Про це заявив міський голова Чернігова, член партії "Наш край" Олександр Соколов.

За словами чернігівського мера, завдяки фінансовій децентралізації органи місцевого самоврядування можуть взяти на себе клопоти з благоустрою і прибирання місць загального користування. Мова йде про дитячі та спортивні майданчики, парки, прибудинкові проїзди.

Ними часто користуються мешканці декількох будинків, а платять мешканці того будинку, на чиїй території такі місця розташовані. Якщо ці території передати на утримання місцевої влади, то можна буде забезпечити їх регулярний ремонт і благоустрій, а також знизити розмір квартирної плати мешканців на 10-20%", - зазначив Соколов.

За його словами, щоб вивести майданчики з прибудинкової території, а значить і позбавити жителів необхідності платити за їх утримання, необхідно спочатку чітко встановити межі прибудинкових територій. З 1 липня цього року мешканці можуть зробити це самі - за допомогою ОСББ або кербудів.

Лідер "Нашого краю" в Чернігівській області наголосив, що готовий звернутися до депутатів міськради з пропозицією на найближчій сесії прийняти рішення про переведення на утримання міста територій загального користування - майданчиків, скверів, парків, міжквартальних проїздів.

"Після визначення меж прибудинкових територій ОСББ та керуючих будинками достатньо буде звернутися із заявою в мерію, щоб передати майданчики і сквери на утримання міста. Закликаю приєднатися до цієї ініціативи керівників інших міст і містечок України", - заявив він.

На його думку, мешканці багатоквартирних будинків в результаті виграють двічі: їм не доведеться платити зайві гроші за квадратні метри вулиці, а належний стан дитячих і спортивних майданчиків буде гарантувати місто.