ua en ru

"Наш край" йде на вибори у всіх об'єднаних громадах

"Наш край" йде на вибори у всіх об'єднаних громадах Фото: Олександр Мазурчак

У Донецькій області пройшов 12-й з'їзд партії

Партія "Наш край" буде брати участь у виборах до об'єднаних територіальних громад (ОТГ), призначених Центральною виборчою комісією (ЦВК) на 29 жовтня 2017 року, в усіх областях України. Таке рішення прийнято на XII з'їзді партії, який пройшов в Донецькій області, повідомляє прес-служба "Нашого краю".

Зокрема, співголова партії Олександр Мазурчак наголосив, що "Наш край" має сильний кадровий потенціал та інструментарій вирішення завдань, що стоять перед об'єднаними територіальними громадами, що створюються.

"З'їзд партії прийняв рішення брати участь у виборах у всіх областях України. Ми партія громад, партія мерів. Наш край – єдина партія в Україні, яка системно відстоює інтереси громад як на місцевому, так і національному рівнях", - заявив Мазурчак.

Він зазначив, що досвід вже створених в Україні об'єднаних територіальних громад свідчить: зі створенням ОТГ місцеве самоврядування стає по-справжньому ефективним, що має бюджет і важелі управління.

"Збільшення фінансування відкриває нові можливості для жителів різних регіонів, сприяє появі нових робочих місць у містах та відродженню українського села. Участь у попередніх виборах до місцевих рад дала можливість залучити до роботи понад 4,5 тис. депутатів різного рівня від "Нашого краю". Партія представлена в понад 150 міських, селищних, сільських радах та районних радах", – резюмував співголова партії.

Як відомо, на 29 жовтня ЦВК призначила вибори до 202 об'єднаних територіальних громад. Зокрема, вони пройдуть у Вінницькій області – 9 ОТГ, Волинській – 19, Дніпропетровській – 19, Донецькій – 2, Житомирській – 13, Закарпатській – 1, Запорізькій – 10, Івано-Франківській – 8, Київській – 4, Кіровоградській – 6, Луганській – 4, Львівській – 8, Миколаївській – 1, Одеській – 11, Полтавській – 12, Рівненській – 5, Сумській – 9, Тернопільській – 4, Харківській – 7, Херсонській – 10, Хмельницькій – 7, Черкаській – 15, Чернівецькій – 4, Чернігівській – 14 об'єднаних територіальних громадах

Виборчий процес стартував 9 вересня 2017 р.

За даними Комітету виборців України, на останніх виборах до рад в міські об'єднані громади, які відбулися 30 квітня, переміг "Наш край": 42 представника партії стали депутатами (17,4% від загальної кількості). На другому місці – "Опозиційний блок" (37 депутатів, 15,3%), на третьому – БПП "Солідарність" (25, 10,3% – вище місце в результаті представленості в більшій кількості рад), на четвертому – "Відродження" (25, 10,3%), на п'ятому – Радикальна партія Олега Ляшка (23, 9,5%).