ua en ru

NASDAQ виплатить інвесторам Facebook 62 млн дол. компенсації

NASDAQ виплатить 62 млн дол. в якості компенсації інвесторам Facebook, які постраждали через технічний збій на біржі в травні 2012 р. під час IPO компанії. План виплати вже схвалила Комісія з цінних паперів і бірж (SEC), повідомляє телеканал "Росія 24".

У комісії відзначають, що виплати не покриють всі позови, подані проти оператора біржі, однак дозволять "компенсувати набагато більше збитків", ніж це було б можливо без їхнього прийняття.

Нагадаємо, в перший день торгів акціями Facebook в системі NASDAQ стався збій через величезний обсяг заявок на проведення операцій. У результаті велика кількість інвесторів не змогли отримати звіт про проведення транзакції і не знали, яка кількість акцій була у них на руках.

Однак коли трейдери зрозуміли, що пакети акцій більші, ніж вони вважали, більшість спровокувала різке падіння котирувань в наступні кілька днів.

Щоб компенсувати втрати, NASDAQ спочатку вирішив виплатити компенсацію в 40 млн дол., а потім поліпшив пропозицію до 62 млн дол. При цьому деякі учасники ринку розраховують, що виплати NASDAQ перевищать 200 млн дол.

Читайте також: Акціонер Facebook подав до суду позов на Цукерберга у справі про IPO