ua en ru

NASA втратило зв'язок з Міжнародною космічною станцією

Національне управління з дослідження космічного простору США (NASA) втратило зв'язок з Міжнародною космічною станцією (МКС). Як повідомляє CNN з посиланням на NASA, вдається встановити лише одиничні зв'язки.

На даний час контакт встановлюється лише через кожні 90 хвилин, коли станція проходить над наземними станціями в Росії. Втрата зв'язку не є безпрецедентним випадком, однак представляє для фахівців причину для занепокоєння. У NASA працюють над усуненням проблеми.

"Уже майже дві години у нас немає ніякого зв'язку з МКС. Немає даних і т.д. Тільки 10 хвилин поговорили з ними через російську наземну станцію", - написав у своєму Twitter співробітник космічного агентства. За його словами, контакт був втрачений, коли в NASA намагалися встановити нове програмне забезпечення на комп'ютери МКС.

На даний час на МКС несуть чергування шість чоловік: астронавти NASA Кевін Форд і Томас Машберн, астронавт Канадського космічного агентства Кріс Хадфілда і троє росіян - Олег Новіцький, Євген Тарелкін і Роман Романенко.

Читайте також: Космічний корабель "Союз" з міжнародним екіпажем на борту стартував до МКС з Байконура