ua en ru

NASA перенесло дату останнього старту шаттла Discovery на 3 грудня

Фахівці Національного агентства з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) знову перенесли дату останнього в історії старту американського корабля багаторазового використання Discovery STS-133 до Міжнародної космічної станції (МКС). Спочатку старт човника планувалося здійснити 1 листопада 2010 р. Тепер старт призначений на 3 грудня. Фахівці уточнили, що причина - у поточних ремонтних роботах, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Раніше старт був перенесений у зв'язку з витоком водню на 30 листопада.
Нагадаємо, головним завданням польоту Discovery є доставка і встановлення на американському сегменті МКС постійного багатоцільового модуля, дооснащення станції додатковим устаткуванням і матеріалами, що витрачаються. У складі екіпажу корабля шестеро американських астронавтів: Стівен Ліндсі, Ерік Бо, Елвін Дрю, Тімоті Копра, Майкл Барратт, Ніколь Стотт.
Discovery - третій багаторазовий космічний транспортний корабель NASA. Він був переданий в експлуатацію в листопаді 1982 р., а перший політ зробив у 1984 р. На даний момент Discovery - найстарший з шатлів, що знаходяться в експлуатації в США. За свою 26-річну службу човник здійснив 39 польотів у космос.