ua en ru

Порушення на президентських виборах в РФ могли вплинути максимум на 1-2% голосів, - Путін

Порушення на президентських виборах могли вплинути максимум на 1-2% голосів, заявив прем'єр Володимир Путін в бесіді з журналістами. Говорячи про можливі "каруселях" і масовому підвезення до виборчих дільниць, Путін відзначив, що "45 млн людей (які проголосували за нього) неможливо перевезти на автобусах". "Є речі, з якими неможливо сперечатися. Порушення, може і були, але вони можуть вплинути на соті частки відсотка ну максимум на 1-2%, не більше", - уклав прем'єр.

Путін також прокоментував заяву "Ліги виборців" про невизнання результатів виборів. На думку прем'єра, представники руху ще до виборів говорили про їх нелегітимність. "Вони спочатку вибори визнали і сказали, що у вашого покірного слуги більше 50%, а потім длубати в носі і вирішили, що занадто багато виходить, і сказали, що менше 50%", - сказав прем'єр.

Путін підкреслив, що програв завжди не подобаються результати голосування, "але їх потрібно визнавати". Він додав, що опозиція повинна пропонувати реальні ініціативи для розвитку країни, "а не гнилим зубом на владу цикати".

Нагадаємо, вибори президента РФ відбутися 4 березня 2012 р. За підсумками обробки 99,99% протоколів дільничних виборчих комісій кандидат від "Єдиної Росії" В.Путін набирає 63,60% голосів, його опоненти лідер КПРФ Геннадій Зюганов - 17,18%,самовисуванець бізнесмен Михайло Прохоров - 7,98%. Лідер ЛДПР Володимир Жириновський, згідно з цими даними, набирає 6,22%, лідер партії "Справедлива Росія" Сергій Миронов - 3,86%.