ua en ru

Порушення Україною перемир'я може спровокувати введення "миротворців", - РНБО

Порушення Україною перемир'я може спровокувати введення "миротворців", - РНБО
Україна продовжує дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі, незважаючи на обстріл бойовиків, так як порушення українською стороною мінських домовленостей може спровокувати введення "миротворчих" сил Російської Федерації.

Україна продовжує дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі, незважаючи на обстріл бойовиків, так як порушення українською стороною мінських домовленостей може спровокувати введення "миротворчих" сил Російської Федерації. Про це в ході брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поки діють мінські домовленості, підписані у вересні, у нас є можливість вести цивілізовану розмову з РФ, ЄС, які є підписантами мінських домовленостей. Це допомагає нам витримувати нашу лінію поведінки, і, щонайменше, не провокувати протилежну сторону, яка намагається порушити ці домовленості. Як тільки вони будуть порушені, Росія обов'язково буде цим користуватися, і ми розуміємо, що відразу піде мова про необхідність введення так званих миротворчих сил на територію Донбасу", - заявив Лисенко.

Лисенко конкретизував, що Україна не хоче дати Росії привід для "повномасштабного вторгнення".

Нагадаємо, за даними Дмитра Тимчука, бойовики за минулу добу 65 раз обстріляли позиції сил АТО, порушивши режим припинення вогню.