ua en ru

Закони 16 січня прийняті з порушенням процедури і повинні бути скасовані, - Пилипишин

Пилипишин вважає, що депутати парламенту два місяці не можуть один одного почути, тому той народний протест, який вийшов на вулиці, це відповідальність всіх 450 (депутатів).

Сьогодні влада не керує країною, а опозиція не контролює екстремістів. Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив позафракційний нардеп Віктор Пилипишин.

Пилипишин вважає, що депутати парламенту два місяці не можуть один одного почути, тому той народний протест, який вийшов на вулиці, це відповідальність всіх 450 (депутатів).

"Повинні знайтися 226 холодних голів, які мають зібратися і прийняти правильні рішення", - заявив депутат.

Політик додав, що закони 16 січня, проголосовані з порушенням процедури, повинні бути скасовані: "Треба забрати політику, треба займатися законотворчістю. Потрібно скасувати ті рішення, які були 16 січня прийняті парламентом з порушенням процедури, виключаючи рішення по бюджету і за винятком відповідальності за ті дії, які були до 16 січня, і активістів, і "Беркута". Повернутися з цими законодавчими актами, розглянути їх, подивитися пропозиції, зауваження, і, можливо, вже тоді частину знову прийняти, а від частини відмовитися, тому що там дуже багато дурниць, які не можуть працювати в суспільстві".

"Поляризація в країні посилюється: помірковані сили з обох сторін відсунуті убік. Стримати подальшу радикалізацію може тільки негайна зміна системи влади та повернення до парламентсько-президентської республіки", - додав Віктор Пилипишин.

Раніше депутат заявляв про необхідність негайно відсторонити тих, хто несе відповідальність за насильницькі дії, а також звільнити затриманих протестувальників і повернутися до діалогу за участю міжнародних посередників і провести всенародний референдум щодо геополітичного вибору України.