ua en ru

"Народний фронт" зацікавлений у якнайшвидшому призначення Центрвиборчкому і готовий до консультацій, - Бурбак

"Народний фронт" зацікавлений у якнайшвидшому призначення Центрвиборчкому і готовий до консультацій, - Бурбак Фото: Максим Бурбак

Фракція "Народний фронт" зацікавлена в якнайшвидшому призначення Верховною Радою членів Центральної виборчої комісії і готова до прийняття відповідних рішень у парламенті. Про це заявив Голова фракції Максим Бурбак 21 червня, повідомляє прес-служба партії.

"Народний фронт" зацікавлений у якнайшвидшому призначення Центрвиборчкому. Це наша давня принципова вимога. Ще в листопаді 2015 року протокольним рішенням ми подали Президенту наші пропозиції щодо нових членів ЦВК. Це Андрій Магера, Шипілов Леонтій і Ганна Онищенко", - заявив Бурбак.

Він також підкреслив, що "Народний фронт" не змінював своєї позиції.

"Офіційно вносити до Верховної Ради кандидатури членів ЦВК - це виключне право президента. Президент пропонує тих, кого сам вважає за потрібне, і фракції повинні визначатися щодо цих кандидатур. "Народний фронт" не відмовлявся ні від однієї кандидатури з тих, що фракція затвердила на своєму засіданні. Ми не пропонували президенту від фракції когось іншого, крім Магери, Шипілова і Онищенко. Якщо президент зараз готовий переглянути список кандидатів, яких він вніс у Верховну Раду, - це треба зробити до кінця цього тижня. Так, щоб наша та інші фракції визначилися щодо голосування безпосередньо на початку пленарного тижня", - пояснив Бурбак.

Разом з тим, зазначив він, президент може провести консультації з фракціями Верховної Ради щодо кандидатів в Центрвиборчком, які він внесе на затвердження парламенту.

"Президент, як посадова особа, відповідальна за подання кандидатур до ЦВК, може організувати і очолити неформальні політичні консультації з фракціями щодо остаточного списку кандидатів. Зокрема, обговорити кожну з кандидатур і спробувати заздалегідь домовитися про її підтримку у сесійній залі. "Народний фронт" готовий до таких консультацій. Щоб не виявилося так, що нинішній склад ЦВК одним голосуванням відправимо у відставку, а за їх наступників голосів не знайдеться. Адже за кожного нового члена ЦВК відбувається окреме голосування", - сказав Бурбак.