ua en ru

"Народний фронт" вимагає від СБУ та Кабміну перевірити інформацію щодо ДП "Антонов" та РФ

"Народний фронт" вимагає від СБУ та Кабміну перевірити інформацію щодо ДП "Антонов" та РФ Один з цехів заводу "Антонов" (фото - facebook.com/antonov.company)

НФ заявив, що не допустить відновлення співпраці Антонова" з РФ

Політична партія "Народний фронт" не допустить відновлення військово-технічної співпраці українського ДП "Антонов" з Російською Федерацією. Про це йдеться в офіційній заяві політсили, опублікованій на сайті "Народного фронту".

"Народний фронт" обурений медіа-повідомленнями про те, що українське державне підприємство "Антонов" може відновити сервісне обслуговування літаків Ан-124 російської авіакомпанії "Волга-Днепр". Вся подібна співпраця повинна була бути зупинена іще 2015 року за рішенням Уряду Арсенія Яценюка, - і так має бути до нашої перемоги в україно-російській війні", - йдеться у заяві.

У політсилі підкреслили, що мова йде про транспортні літаки "Руслан" в розпорядженні країни-агресора, "які можуть і будуть використовуватися для перекидання військ і бойової техніки Росії". Іншими словами, це літаки подвійного військово-цивільного призначення, зазначили у "Народному фронті".

"Подібна співпраця з російськими підприємствами є аморальною, і однозначно заборонена діючим законодавством України (зокрема, рішеннями Ради національної безпеки і оборони). Крім того, обслуговування компанії "Волга-Днепр" сприяло б підтримці її монопольного становища на цивільному міжнародному ринку, отже - підтримці економіки агресора. Жодні гіпотетичні вигоди від цього для ДП "Антонов" незіставні зі шкодою для України", - вважають автори заяви.

У зв’язку з цим "Народний фронт" звернувся до Служби безпеки України та Кабінету міністрів з вимогою негайно перевірити інформацію у ЗМІ.

"Зокрема, необхідно створити спеціальну комісію і з’ясувати, чи були факти порушення санкцій проти агресора, встановлених рішеннями РНБО. А також, чи мало місце порушення встановленого законом порядку експорту послуг подвійного призначення. Відповідні керівники мають відзвітувати про результати такої перевірки у Верховній Раді", - резюмували у "Народному фронті".