ua en ru

"Народний фронт" проти переходу Ради в режим роботи в комітетах

"Народний фронт" проти переходу Ради в режим роботи в комітетах Фото: Андрій Тетерук

Тетерук вважає, це такий парламентський формат вигідний фракціям Ляшка і Тимошенко

Фракція партії "Народний фронт" виступає проти формату роботи Верховної Ради тільки в комітетах до місцевих виборів. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив заступник голови фракції "Народний фронт" у ВР Андрій Тетерук.

"Я категорично проти (переходу Ради в режим роботи в комітетах, - ред.)", - сказав Тетерук.

За його словами, дисбаланс у роботі парламенту вигідний Росії та двом парламентським політичним силам, які зривають роботу парламентської коаліції - "Радикальній партії" і "Батьківщині".

"Насамперед це потрібно тільки двом організаціям, які хочуть розколоти Україну ізсередини і ззовні. Ззовні - це Кремль. Ізсередини - це саме ті депутати, які розколюють сьогодні ту створену коаліцію", - додав нардеп.

При цьому Тетерук певен, що Рада повернеться до нормальної роботи після місцевих виборів. "Швидше за все, давайте будемо реалістами, Рада зможе працювати, коли болісні амбіції будуть вгамовані найближчими цими місцевими виборами, коли пройде ця лихоманка", - сказав Тетерук.

Нагадаємо, як заявив раніше голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, якщо в коаліції не знайдеться голосів для прийняття рішень, Рада має перейти в режим роботи в комітетах до проведення місцевих виборів.