ua en ru

"Народний фронт" прокоментував заяви "Самопомочі" про Пашинського

"Народний фронт" прокоментував заяви "Самопомочі" про Пашинського Фото: Сергій Пашинський

У НФ назвали заяви "Самопомочі" частиною "брудної кампанії" під керівництвом Портнова

Заява представників "Самопомочі" про необхідність зняти депутатську недоторканність з народного депутата від "Народного фронту" (НФ) Сергія Пашинського повністю співпадає зі стратегією дискредитації голови оборонного комітету парламенту, яку втілює втікач, соратник Віктора Януковича Андрій Портнов. Про це йдеться у заяві "Народного фронту".

"Сьогодні ці депутати "Самопомочі" фактично підтвердили, що є "підсніжниками" колишньої влади, заведеними у нинішній склад вищого законодавчого органу країни, а в минулому були тісно вплетені у тіньові бізнес-схеми оточення Януковича. Фракція "Народного фронту" нагадує, що Портнов був одним із керівників Адміністрації президента, виконував функції юридичного даху для злочинів тодішнього режиму. А місце його втечі після Майдану і робота у російському "Газпромі" прямо виказує, якій країні він служив разом зі своїм мафіозним босом", - йдеться у заяві.

У політсилі зазначають, що саме Портнов "відкомандирував свого колишнього адвоката для Хімікуса, який 31 грудня у нетверезому стані напав на Сергія Пашинського, але був зупинений у свої намірах". "Саме Портнов організовує систематично інформаційні "качки", зливаючи в Інтернет-мережу висмоктані з пальця фальшивки", - додали у НФ.

"Народний фронт" розцінює заяву "Самопомочі" як частину цієї брудної кампанії, керованої Портновим. Очевидно, бізнесові протекції, отримані за старої влади, потрібно відпрацьовувати. Так, зокрема, такий собі персонаж на прізвище Журжій буквально напередодні Нового року був викритий у тому, що здійснював махінації на мільйони гривень. Надто показовим є його причетність до схем іншого соратника Януковича Курченка. Слідство має доказову базу, яка у найближчий час має всі шанси обернутися вироком і роками в’язниці. Таким чином, повністю прослідковується прямий зв'язок Журжія з мафією Януковича та стає зрозумілою його інформаційна послужливість в інтересах Портнова", - йдеться у заяві.

Крім того, фракція "Народного фронту" звернулась до громадян України із закликом "пильно слідкувати за подіями в українській політиці, виявляти "консерви" старої влади і давати їхнім діям відповідну оцінку".

"З приводу інциденту 31 грудня минулого року за участі Сергія Пашинського заявляємо наступне – слідство триває, ми наполягаємо на його об’єктивності і максимально можливій відкритості. "Народний фронт" переконаний, що саме слідство має встановити обставини інциденту, а портновський виводок нехай не сподівається, що їм вдасться прибрати з посади голови оборонного комітету політика, який протягом останніх трьох років працював на створення української армії і на захист України", - резюмували у НФ.