ua en ru

"Народний фронт" звинуватив нардепа Лещенка у наклепі

В партії "Народний фронт" назвали "неприховано брехливим" твердження народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Сергія Лещенка про те, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк нібито не вживав заходів реагування щодо неповернення дивідендів компанією "Укрнафта". Про це йде мова у заяві прес-служби "Народного фронту".

Документи Кабінету міністрів, зазначається у заяві, свідчать про те, що керівник уряду постійно порушував цю тему, віддавав відповідні розпорядження та доручення, тримав питання на особистому контролі.

Так, повідомили в прес-службі, 9 жовтня 2014 р. прем'єр-міністр узгодив "Нафтогазу" завдання для голосування за виплату дивідендів на загальних зборах акціонерів "Укрнафти". У Державному бюджеті на 2015 рік уряд передбачив 1,8 млрд грн дивідендів від "Укрнафти".

"29 березня 2015 р. Арсеній Яценюк підтвердив: керівники всіх державних компаній призначатимуться тільки на відкритому конкурсі, і нагадав, що дав доручення скликати загальні збори акціонерів компанії "Укрнафта" та інших компаній, "де необхідно як розподілити дивіденди, так і отримати кошти до казни", - наголосили в "Народному фронті".

В заяві стверджується, що саме уряд, прем'єр-міністр та фракція партії "Народний фронт" доклали всіх зусиль, щоб розробити закон про зниження кворуму на засіданні акціонерів компаній з державною часткою "50% плюс 1" і домогтися його прийняття з коректним формулюванням, яке торкалося б і компанії "Укрнафта".

"Щодо блокування спроби переказу 500 млн грн в зону АТО з боку ДП "Енергоринок", то Лещенко у своєму матеріалі, опублікованому на сайті "Українська правда" під назвою "За лаштунками політики: змова Яценюка і Ахметова" вдається до напівправди та пересмикувань. Переказ цих коштів був заблокований саме за дорученням Яценюка", - стверджується в прес-службі "Народного фронту".