ua en ru

"Народний фронт" звинуватив "Батьківщину" у спробі дестабілізації ситуації в країні

Фракція "Батьківщина" вже давно де-факто вийшла з коаліції "Європейська Україна", тому сьогоднішня заява Юлії Тимошенко і її соратників - це чергове свідчення безвідповідального популізму. Про це йдеться в заяві "Народного фронту".

"Після скандальної відставки міністра екології Шевченка, якого в уряд делегувала "Батьківщина", ця фракція фактично перейшла в опозицію, діючи в унісон з Опозиційним блоком. Варто нагадати, що міністра Шевченка звинуватили у зв'язках з газовим олігархом і колишнім "регіоналом" Онищенком", - йдеться в заяві.

Наголошується, що "жоден пункт коаліційної угоди, яку депутати "Батьківщини" підписали, вони ж і не виконували".

"Фракція саботувала роботу коаліції "Європейська Україна". Протягом тривалого часу "Батьківщина" не голосує за внесені коаліцією і коаліційним Урядом законопроекти. Водночас, вони довго не наважувалася публічно заявити про те, що більше не працюють з коаліцією", - йдеться в заяві.

"Створивши коаліцію і маючи своїх міністрів в уряді, ця фракція робила все, щоб уникнути політичної відповідальності, домогтися дострокових виборів і дестабілізувати ситуацію в країні. Вчора у парламенті не вдалося реалізувати цей деструктивний сценарій. Саме цим викликана сьогоднішня заява "Батьківщини" про вихід з коаліції. Це ніщо інше, як чергова спроба задовольнити свої меркантильні інтереси вже не через відставку уряду, а через політичну кризи", - додали в "Народному фронті".

Зазначається, що "Народний фронт" неодноразово закликав колег підписати додаток до коаліційної угоди і разом рухатися шляхом реформ.

"Батьківщина" обрала сценарій протистояння: чим гірше, тим краще. Хочемо наголосити, що всі намагання популістів розхитати ситуацію в країні - приречені на провал. Коаліція "Європейська Україна" продовжує роботу заради позитивних змін у державі. Яким би складним не було це завдання", - йдеться в заяві.