ua en ru

Народні депутати ініціюють проведення позачергових виборів мера Одеси.

Народні депутати Інна Богословська (позафракційний), Олександр Костусєв (Партія регіонів) і Микола Шмідт (Блок Литвина) зареєстрували у Верховній Раді проект постанови "Про призначення позачергових виборів одеського міського голови", пише "Комерсант-Україна".

У пояснювальній записці до документу йдеться, що підставою для проведення позачергового вибору стали "факти порушень Конституції і чинного законодавства" нинішнім мером Одеси Едуардом Гурвіцем.

"Інтереси одеського міського глави суперечать інтересам територіальної общини, про що свідчать рішення, що ініціюються ним, а також звернення із цього приводу жителів Одеси в органи державної влади", - затверджується в проекті. Як приклад таких рішень приводиться необгрунтоване підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в 2008 р.

Один з ініціаторів проведення позачергових виборів - О.Костусев, що призначений в минулий четвер главою Антимонопольного комітету, але поки не склав повноважень депутата, вважає, що дії одеської влади привели до зростання соціальної напруженості в місті. "Особисто я провів більше 70 зустрічей з городянами, і на кожній з них люди називали все нові і нові приклади безгосподарності, халатності, злочинного відношення до жителів Одеси з боку муніципалітету", - заявив він вчора. "У Одесі немає ні води, ні тепла, а Гурвіц останнім часом поводиться як пахан якийсь!" - сказала І.Богословська.

Е.Гурвіц категорично заперечує всі звинувачення. "У Одесі все гаразд, а то, що написане в цьому документі (проекті постанови), не має ніяких підстав, - заявив він.- З тим же успіхом вони могли написати, що мене потрібно судити, тому що я інопланетянин!".