ua en ru

О.Зарубінський: Народна партія звертатиметься до суду з приводу порушень під час виборів

Народна партія звертатиметься до суду з приводу порушень під час виборів. Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник голови Народної партії Олег Зарубінський, передає кореспондент РБК-Україна.
О.Зарубінський зазначив, що під час голосування було виявлено численні порушення, що стосуються саме Народної партії. Так, у місті Енергодар (Запорізької обл.) двох кандидатів від Народної партії до міської ради тервиборчком усунув від участі у виборах. "Територіальна комісія вилучила з дільниць частину виборчих бюлетенів для нанесення позначки "Вибув", а бюлетені з голосами з наших представників оголосила недійсними. Ми вважаємо, що це є порушенням, коли наших кандидатів без попередження, без протоколів, без жодних легітимізованих рішень виключають з бюлетенів. В зв'язку з цим Запорізька обласна організація Народної партії буде домагатися визнання виборів до міської ради в Енергодарі такими, що не відбулися".
Аналогічні наміри має і Чернігівський обласний осередок Народної партії. О.Зарубінський зазначив, що на семи виборчих дільницях мажоритарного округу №3 у м. Ніжин, в бюлетенях для голосування поряд з прізвищем кандидата у депутати облради від Народної партії було надруковано позначка "Не підтримую жодного кандидата". "Це робить усі бюлетені недійсними", - сказав О.Зарубінський.