ua en ru

Нардепи не змогли відкликати законопроект про антикорупційні суди

Нардепи не змогли відкликати законопроект про антикорупційні суди Фото: ВРУ (twitter/ thebankova)

Парубій закликав проголосувати за відкликання у ході вечірнього пленарного засідання ВР

Депутати Верховної Ради України не змогли відкликати законопроект №6011 "Про антикорупційні суди", передає кореспондент РБК-Україна.

Спікер ВР Андрій Парубій закликав парламентарів проголосувати за відкликання, аби розчистити шлях для внесення нового проекту закону. Однак його пропозицію підтримали лише 192 та 196 депутатів при 226 мінімально необхідних.

"Добре після обіду, я поставлю ще раз після обіду", - зазначив спікер та ще раз закликав проголосувати за відкликання у ході вечірнього пленарного засідання ВР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко надіслав голові Верховної Ради Андрію Парубію лист з пропозицією вжити передбачених регламентом заходів, щоб відкликати законопроект №6011 "Про антикорупційні суди".

Порошенко нагадав, що 6 жовтня Венеціанська комісія критично оцінила законопроекти №6011 і №6529 щодо створення спеціальних антикорупційних судових органів.

"Вкрай нагальними є розробка та внесення нового узгодженого законопроекту про Вищий антикорупційний суд. При цьому подання й реєстрація нового законопроекту є неможливими через законопроект №6011, який все ще залишається включеним до порядку денного сесії Верховної Ради, попри рекомендації Венеціанської комісії його відкликати", - говориться в листі.