ua en ru

Нардепи не дозволили виключення зі списку партії кандидатів у депутати Ради після виборів

Нардепи не дозволили виключення зі списку партії кандидатів у депутати Ради після виборів Фото: Верховна Рада України

За законопроект проголосували лише 207 нардепів з 226 необхідних

Народні депутати відмовилися дозволити виключення кандидатів в депутати парламенту з виборчого списку партії в тій частині, де за підсумками голосування вони не отримали права на розподіл мандатів у багатомандатному окрузі, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за прийняття даного законопроекту №3700 проголосували лише 207 парламентарів при мінімально необхідних 226.

Автори законодавчої ініціативи - глави фракцій Радикальної партії, "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Батьківщини" і "Самопомочі" Олег Ляшко, Юрій Луценко, Максим Бурбак, Юлія Тимошенко та Олег Березюк.

Відзначимо, що в ході представлення проекту закону нардеп Олег Ляшко з трибуни ВР зачитав нову редакцію документа, відповідно до якої встановлювалося, що з'їзд партії може прийняти рішення про виключення зі свого списку кандидата в депутати Ради, який за підсумками результатів виборів вважається необраним до прийняття рішення Центральної виборчої комісії про визнання його обраним.

Після прийняття партією відповідного рішення Центрвиборчком повинен прийняти рішення про виключення такого кандидата зі списку відповідної партії.

Підкреслимо, що дію законопроекту пропонувалося поширити на виборчі списки партій, які брали участь у виборчому процесі на позачергових парламентських виборах в 2014 році.

Нагадаємо, Верховна Рада України в першому читанні за основу і в цілому підтримала законопроект №3755 "Про внесення змін до закону" Про запобігання корупції "(щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування)". За таке рішення проголосували 238 нардепів.