ua en ru

Нардепи просять СБУ перевірити діяльність "Комсомолу"

Нардепи просять СБУ перевірити діяльність "Комсомолу" Фото: Ігор Гузь

Учасники організації підозрюються у посібництві терроризму

Народні депутати просять Службу безпеки України перевірити діяльність організації "Комсомол" у Києві. Про це сьогодні під час брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат від фракції "Народний фронт" Ігор Гузь, передає кореспондент РБК-Україна.

"У місті Києві потенційно може працювати терористична група, яка найближчим часом може розпочати свої дії. Ця група складається з керівництва так званого "Комсомолу" на чолі з братами Михайлом та Олександром Кононовичами... У листопаді минулого року ці брати разом зі своїми поплічниками, за нашою інформацією, це було публічно, декілька разів були на території так званих ЛНР, ДНР, де наводили контакти з самими жорстокими терористами, сепаратистами, на руках яких кров сотень українських вояків і мирних жителів... За моєю інформацією, ці люди підтримують стійкий контакт з представниками ДНР, ЛНР. Ці люди проживають у місті Києві і керують так званим "Комсомолом". Ми разом звертаємось до Голови Служби безпеки пана Наливайченка, у терміновому порядку СБУ повинна зайнятись цією умовно терористичною групою тут у місті Києві. Бо, якщо завтра почнуться на вулицях Києва вибухи чи якісь інші дії, ми можемо сказати, що наша СБУ, спецслужби, правоохоронні органи не догледіли цієї ситуації", - заявив Гузь.

За його словами, декільком співучасникам даної групи була оголошена підозра за вчинення терористичних актів в Одесі.

Зазначимо, діяльність всеукраїнської молодіжної організації "Комсомол", що існувала в УРСР у 1919-1991 рр., було відновлено у 1997 р. Вона працює під керівництвом Комуністичної партії України. Лучанин Михайло Кононович 12 липня 2014 р. став Першим секретарем Центрального комітету Ленінської комуністичної спілки молоді України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд повинен заборонити діяльність КПУ на підставі закону про декомунізацію.