ua en ru

Кутовий і Купчак закликали депутатів від "Батьківщини" вийти з фракції, щоб створити нове об'єднання

Народні депутати В'ячеслав Кутовий і Володимир Купчак закликали депутатів від «Батьківщини» вийти з фракції і створити по-справжньому опозиційне об'єднання у Верховній Раді. Про це вони заявили сьогодні на прес-конференції, де повідомили про свій вихід з фракції «Батьківщина» через незгоду з політикою партійного керівництва і особисто Арсенія Яценюка.

«Нашу точку зору, крім тисяч виборців, поділяє ще багато депутатів. Закликаю їх думати не про політичних лідерів, а про громадян. Переконаний, що разом з чесними депутатами, такими як Олесь Доній, Анатолій Гриценко та іншими, ми зможемо створити дієве об'єднання, яке по-справжньому буде опозиційним і стане боротися за майбутнє України, а не торгувати ним», - сказав Купчак.

Його підтримав Кутовий, який відзначив, що сьогодні політика опозиції формується виключно її лідерами, а не активними громадянами: «Треба міняти ситуацію, створити нормальні потужні команди політиків, які зможуть подолати цю владу. Коли я побачив, що ще й сьогодні блокується трибуна, у мене вже не вистачило сил це терпіти. Я особисто перший раз став депутатом, але за цей час навчився тільки блокувати трибуну. Опозиція має конструктивно працювати, а не блокувати. Тому я прийняв таке рішення (про вихід з фракції, - ред.), І всім, хто хоче нормально працювати, кажу - будь ласка, приєднуйтесь».

У свою чергу Купчак розповів, що всередині опозиції зріє невдоволення майбутнім злиттям партій «Фронт змін» і «Батьківщина». «Фронтовики себе в« Батьківщині »не бачать, домовився про портфелі тільки Арсеній Яценюк. Тому є певне протистояння між бютівцями і фронтовиками. Багато людей в самій «Батьківщині» також обурені і розчаровані. На мою думку, це лише питання часу, коли вони почнуть виходити з фракції», - додав Купчак.