ua en ru

Нардепи пропонують ВР передати "Брокбізнесбанк" у держвласність

Народні депутати Олексій Кайда ("Свобода"), Ярослав Дубневич ("Удар") та Руслан Лук'янчук ("Батьківщина") пропонують Верховній Раді України передати у державну власність акції ПАТ "Брокбізнесбанк".

Народні депутати України Олексій Кайда ("Свобода"), Ярослав Дубневич ("Удар") та Руслан Лук'янчук ("Батьківщина") пропонують Верховній Раді України передати у державну власність акції ПАТ "Брокбізнесбанк". Про це йдеться у проекті постанови № 4394 "Про невідкладні заходи щодо забезпечення розвитку банківської системи України", текст якої розміщений на сайті парламенту.

"Кабінету міністрів України та уповноваженим органам державної влади терміново розробити та вжити невідкладних заходів щодо неприпустимості необґрунтованого розміщення коштів банками та забезпечити передачу акцій ПАТ "Брокбізнесбанк" у державну власність", - йдеться у постанові.

Також проектом постанови доручається Національному банку України у найкоротший строк розглянути питання про рефінансування ПАТ "Брокбізнесбанк" у 2014 р.

Крім того, згідно з документом, генеральній прокуратурі України повинен перевірити і прийняти відповідні рішення щодо операцій з акціями ПАТ "Брокбізнесбанк" у 2013 р. та щодо розміщення коштів ПАТ "Брокбізнесбанк", виділених йому НБУ у 2013 -2014 рр.