ua en ru

Нардепи від "Удару" зареєстрували у ВР п'ятий законопроект про люстрацію

Народні депутати з фракції "Удар" Роман Чернега та Ярослав Грінка внесли у Верховну Раду України п'ятий законопроект про люстрацію.

Народні депутати з фракції "Удар" Роман Чернега та Ярослав Грінка внесли у Верховну Раду України п'ятий законопроект про люстрацію. Відповідний законопроект № 4678 "Про проведення люстрації в Україні", сьогодні був зареєстрований у парламенті.

Текст законопроекту на сайті Ради поки що відсутній.

Нагадаємо, у ВР станом на 10 квітня 2014 р. крім законопроекту № 4678 зареєстровано ще чотири проекти закону про проведення люстрації в Україні: № 4570 за авторством лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока та нардепів від "Свободи" Олега Осуховського, Анатолія Вітіва, Юрія Сиротюка та Леонтія Мартинюка; № 4570-1 авторства нардепів від "Батьківщини" Володимира Ар'єва та Леоніда Ємця; № 4570-2 авторства нардепів Валерія Пацкана ("Удару") та Ірини Луценко ("Батьківщина") та законопроект № 4570-3 за авторством того ж Чернеги та Грінки.

Попередній проект закону про люстрацію Чернеги -Грінки передбачав введення процедури люстрації працівників органів державної влади шляхом подання їх люстраційної декларації та проведення перевірки на предмет відповідності засадам антикорупційного законодавства та участі у встановленні антидемократичного режиму. Передбачалось, що люстраційній перевірці підлягатимуть як особи, що вже займають посади у державних органах влади будь-якого рівня, так і ті, що претендують на призначення на такі посади (порядок люстрації суддів регулюється окремим законом).

Проте вчора, 09 квітня 2014 р. народні депутати відмовилися включати в порядок денний роботи Ради всі чотири існуючі на той час законопроекти про люстрацію.