ua en ru

Нардепи від БПП в найближчі дні мають намір внести в Раду законопроект про економічні санкції проти РФ

Народні депутати від фракції "Блок Петра Порошенко" в найближчі дні мають намір внести на розгляд Верховної Ради законопроект про економічні санкції проти Росії. Про це заявив нардеп від БПП Юрій Соловей, передає кореспондент РБК-Україна.

"Депутатська група "Удар" у фракції БПП в найближчі дні внесе проект закону про застосування економічних санкцій щодо Росії. Ми вважаємо, що Україні потрібно зупиняти російський імпорт, транзитом не можуть йти нафту і аміак, крім того критичного імпорту, який потрібен Україні. Ми вважаємо, що російські банки потрібно ввести тимчасові адміністрації, контролювати капітал агресора проти України", - заявив нардеп.

За його словами, кожна компанія з більше 50% російського капіталу повинна платити мінімум 10% військового податку і допомагати Збройним силам України.

"Я звертаюся до голови Верховної Ради, щоб цей проект закону, який буде внесений у найближчі дні і визначено як першочерговий для розгляду, був винесений на розгляд парламенту і прийнятий вже на наступному пленарному тижні", - підкреслив Соловей.

Нагадаємо в кінці 2014 р. Президент України Петро Порошенко проанонсував подальші санкції проти РФ.