ua en ru

Нардепи на майбутньому пленарному тижні розглянуть законопроект про розширення повноважень Рахункової палати

Народні депутати України на майбутньому пленарному тижні, з 5 по 8 лютого, планують включити до порядку денного внесений Президентом як невідкладний законопроект про внесення змін до Конституції України щодо розширення повноважень Рахункової палати. Про це заявив спікер Верховної Ради України (ВР) Володимир Рибак, передає кореспондент РБК-Україна.

"За окремою процедурою включення до порядку денного сесії має прийматися рішення про внесення змін до Конституції України щодо повноважень Рахункової палати, законопроект надійшов від Президента України як невідкладний і передбачений у проекті порядку денного на майбутню пленарний тиждень", - заявив Рибак.

Крім того, парламентарії повинні провести "годину питань до уряду" і визначиться з тим, який міністр буде виступати. Також Рибак повідомив, що всього на пленарних засіданнях в ході другої сесії Ради VII скликання депутатам належить розглянути 345 проектів законопроектів і постанов, включаючи альтернативні, а на майбутньому пленарному тижні депутати розглянуть 27 питань порядку денного.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович 21 січня вніс до ВР законопроект, згідно з яким Рахункова палата контролюватиме не лише використання коштів держбюджету, але і їх надходження.

Читайте також: Верховна Рада не буде працювати 6 лютого в пленарному режимі.