ua en ru

Нардепи 14 березня розглянуть проект постанови про виконання вимог ПАРЄ, - Литвин

Нардепи в середу, 14 березня, розглянуть проект постанови про виконання вимог Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Про це на засіданні погоджувальної ради повідомив спікер Верховної Ради України Володимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.

"На погоджувальній раді в п'ятницю після того, як була заблокована трибуна, ми домовилися про те, що після години запитань до уряду, після проголошення запитів буде прийнято рішення про включення до порядку денного цього питання, який складається з двох проектів постанов. Але якщо ми дозріли це питання розглянути в середу, то я думаю немає заперечень і не буде з боку згоди ради, щоб врешті-решт це питання розглянути, але ... в п'ятницю було домовлено, що це питання буде розглядатися і по ньому буде позитивне рішення", - сказав Литвин.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) в заяві від 9 березня заявила, що із занепокоєнням відзначає відсутність прогресу у виконанні Україна останньої резолюції ПАРЄ, де йшлося про декриміналізації статей КК, за якими були засуджені екс-прем'єра Юлії Тимошенко, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценко та інших колишніх посадових осіб.