ua en ru

Нардеп вимагає відкрити кримінальні справи проти причетних до викрадення Савченко

Держава має активно захищати своїх громадян і порушити кримінальні справи проти осіб, які викрали Надію Савченко і влаштували над нею судилище.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський.

"Дії, які сьогодні застосовуються російською владою щодо Надії Савченко, носять явний кримінально-правовий характер. Зокрема, це ст.146 КК України - "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини", - зазначив він.

Народний депутат наголосив, що Надію Савченко фактично викрали, і сьогодні російські суди та прокурори здійснюють незаконні дії і порушують її право на свободу.

"Тому я вже сьогодні звернувся в прокуратуру з вимогою відкрити кримінальне провадження з цього факту та скласти список для притягнення до відповідальності осіб, які беруть участь у цьому ганебному судилищі нашого громадянина Надії Савченко", - додав представник "Народного фронту".

За його словами, згідно законодавства України, покарання за злочин передбачає ув'язнення терміном від 5 до 10 років.

"Ми будемо притягувати всіх цих осіб до відповідальності, щоб російські найманці, які виконують волю свого шефа, усвідомлювали, що їхні дії не залишаться безкарними, і рано чи пізно світова спільнота притягне їх до відповідальності за злочинну діяльність", - резюмував народний депутат.