ua en ru

Нардеп: Тимошенко віддала Путіну 20 млрд доларів через невигідні для України газові контракти

Нардеп: Тимошенко віддала Путіну 20 млрд доларів через невигідні для України газові контракти

Фракція "Батьківщина" разом з колишніми членами Партії регіонів "діяли в унісон" під час голосування у вівторок за законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури та Державного бюро розслідувань (№4469), який "дозволяє очолити Генеральну прокуратуру людині не з прокурорської системи". Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Юрій Тимошенко під час брифінгу у парламенті.

Він зазначив, що для ухвалення закону не вистачило лише кількох голосів.


"Хто вчора їх ("Опозиційний блок") найбільше захищав? Та парламентська сила, яка у 2009 році обікрала Україну майже на 20 мільярдів доларів. Дали ці долари за газовими контрактами Путіну, який за ці кошти озброїв російську армію (газовий контракт, який Юлія Тимошенко підписала з Володимиром Путіним). І зараз російська армія за наші гроші вбиває наших побратимів. І тепер ці люди виходять на парламентську трибуни, б’ють себе п’ятою у груди і розказують, як вони Україну люблять!", - наголосив народний депутат.

Так, політик закликав Юлію Тимошенко "їхати до Стокгольмського суду та дати свідчення стосовно газових оборудок".

"Ви любите Україну? Тоді, Юліє Володимирівно, поїдьте до Стокгольмського суду та дайте свідчення, розкажіть про ті газові оборудки, про те, у який спосіб Росія отримала ті 20 мільярдів доларів. Зробіть усе, щоб ці 20 мільярдів повернулися в Україну, а потім роздайте їх бідним людям, і не словом, а ділом покажіть, як ви любите Україну!", - заявив нардеп.